Домашні ковбаски


Здавалося б, що ковбасу самому зробити - це надзвичайно важко. Але ні - це легко і, як виявилось, ще й дуже смачно.


Окрім того, якщо купуючи ковбасу на ринку ви ризикуєте власним здоров'ям, то у ковбасі власного виробництва ви самостійно контролюєте не лише якість, але й вміст. Можна зробити ковбаски із різними приправами - майоранкову, паприковану або з будь-якими іншими спеціями, які вам до смаку, можна з різного м'яса.

Я робила класичну ковбаску із свинського окосту, яловичини із додаванням сала. Сало у даємо, щоб наша ковбаска не була надто сухою. Вимішуємо все старанно руками, щоб всі компоненти поєднались.

Склад фаршу:
1,5 кг свинини
300 гр яловичини
200 гр сала
Майоран, суміш перців, морська сіль, часник до смаку. 

М'ясо перемелюємо на млинку. Я молола на дрібних дірочках. Якщо хтось любить грубший помол, то може використовувати ситечко із грубшими дірочками.

У підсоленій воді відмочила кишки. Для ковбасок я купую кишки у супермаркеті. Упаковки вистачає на три порції. Коштує упаковка кишок всього лише 19 грн.

Ще одна обов'язкова опція для виготовлення ковбасок - це насадка для млинка. На базарі можна купити насадку за 20-30 грн.

Далі беремо кишки і накручуємо їх на насадку. Після цього починаємо повільно виробляти наші ковбаси. Робити це треба обережно, не поспішаючи, підтримуючи руками ковбасу, щоб кишка не прорвалась.

Довжину ковбаси визначаєте самостійно. Ви можете зробити невеличкі ковбаски, а можете довгі. І ті, і інші можна запекти у духовці або закоптити в бочці.



Немає коментарів:

Дописати коментар