Гарбузові булочки з горіхами

З гарбуза можна варити не лише кашу. Сьогодні покажу вам, як із гарбуза можна спекти чудові дріжджові булочки.

Тісто:
50 грамів дріжджів, 
1,5 склянки молока, 
100 грамів вершкового масла, 
3 ложки олії,
0,5 склянки цукру, 
1-2 склянки гарбузового пюре, 
2 жовтки, 
1 яйце, 
дрібка солі, 
2 чайні ложки ванільного цукру, 
борошна скільки візьме тісто (у мене пішло 5 склянок)

Начинка: 
1 склянка подрібнених горіхів,
100 грамів масла,
1 склянка цукру з тростини, 
кориця

Для гарбузового пюре почистила від шкірки м'якуш гарбуза, порізала на кубики і запекла у фользі близько 40 хв. Потім просто збила блендером.

Дріжджі розчинила в теплому молоці із двома ложками цукру та з 1 склянкою борошна, і поставила на 30-40 хв у тепле місце. Розтопила масло, дала трохи вистигнути. Яйця перемішала з цукром і молоком. Також туди влила гарбузове пюре і дріжджі, що розчинилися. Поступово замішуємо тісто, підсипаючи просіяне борошно. Наприкінці додаємо розтоплене масло і олію. Тісто має бути м'яке.Замішане тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 3 години, щоб підійшло.

Коли тісто підійшло, ділимо його на частини і розкачувати пласти прямокутної форми товщиною 1 см, підсипаючи стіл борошном. Пласт тіста змастити розтопленим маслом, посипати цукром, цинамоном, посипати подрібненими горіхами, загорнути в рулет і защипати вздовж і кінці. Розрізати поперек на шматки 5-6 см.

Розкласти у круглу форму, по колу (як на фото) на відстані 1 см один від одного. Накрити рушником і дати постояти 20 хв, змастити жовтком, посипати цукром, горіхами, пекти 35-40 хв. при температурі 180 гр. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар