З гарбуза можна варити не лише кашу. Сьогодні покажу вам, як із гарбуза можна спекти чудові дріжджові булочки.
Тісто:
50 грамів дріжджів,
1,5 склянки молока,
100 грамів вершкового масла,
3 ложки олії,
0,5 склянки цукру,
1-2 склянки гарбузового пюре,
2 жовтки,
1 яйце,
дрібка солі,
2 чайні ложки ванільного цукру,
борошна скільки візьме тісто (у мене пішло 5 склянок)
Начинка:
Начинка:
1 склянка подрібнених горіхів,
100 грамів масла,
1 склянка цукру з тростини,
кориця
Для гарбузового пюре почистила від шкірки м'якуш гарбуза, порізала на кубики і запекла у фользі близько 40 хв. Потім просто збила блендером.
Дріжджі розчинила в теплому молоці із двома ложками цукру та з 1 склянкою борошна, і поставила на 30-40 хв у тепле місце. Розтопила масло, дала трохи вистигнути. Яйця перемішала з цукром і молоком. Також туди влила гарбузове пюре і дріжджі, що розчинилися. Поступово замішуємо тісто, підсипаючи просіяне борошно. Наприкінці додаємо розтоплене масло і олію. Тісто має бути м'яке.Замішане тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 3 години, щоб підійшло.
Коли тісто підійшло, ділимо його на частини і розкачувати пласти прямокутної форми товщиною 1 см, підсипаючи стіл борошном. Пласт тіста змастити розтопленим маслом, посипати цукром, цинамоном, посипати подрібненими горіхами, загорнути в рулет і защипати вздовж і кінці. Розрізати поперек на шматки 5-6 см.
Коли тісто підійшло, ділимо його на частини і розкачувати пласти прямокутної форми товщиною 1 см, підсипаючи стіл борошном. Пласт тіста змастити розтопленим маслом, посипати цукром, цинамоном, посипати подрібненими горіхами, загорнути в рулет і защипати вздовж і кінці. Розрізати поперек на шматки 5-6 см.
Розкласти у круглу форму, по колу (як на фото) на відстані 1 см один від одного. Накрити рушником і дати постояти 20 хв, змастити жовтком, посипати цукром, горіхами, пекти 35-40 хв. при температурі 180 гр. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар