Тісто пісочне:
4 жовтки, (білки поставте в холодильник)
250 г цуру,
3 столові ложки сметани,
200 г масла,
100 г смальцю,
2 столові ложки порошку для випічки,
500 г борошна,
1 пакетик ванільного цукру,
Цедра одного лимона.
Жовтки збити з цукром і ваніллю, додати сметану. Жири розтерти з борошном та порошком для випічки і цедрою. Замісити тісто. Розділити тісто на дві нерівні частини - більшу частину обгорнути харчовою плівкою і поставити у холодильник на 30 хв, меншу частину - до морозильної камери на годину, щоб тісто замерзло.
Начинка:
1-1,5 кг. яблук очистити, порізати плястерками (слайсами), полити лимонним соком посипати цукром і закарамелізувати на пательні з додаванням 2-3 ложок сметани або 50 г вершкового масла. Яблучні плястерки мають тримати форму, не перетворюйте їх у кашу. Посипте яблука цинамоном наприкінці карамелізування.
Приготування:
Формуємо корж. Розкачати більшу частину тіста (можна руками розправити на пергаменті) і викласти просто у форму, бо тісто може рватися при розкачуванні, зробити бортики. Посипати крохмалем і трохи какао, щоб не було закальцю. Викладати плястерки карамелізованих яблук, (можна ще додати родзинки для насиченості начинки) і посипати подрібненими горіхами.Білки збити на штивну піну з додаванням 100 г цукру-пудри та 100 г польського кисілю
(я додала вишневого, вийшов гарний рожевий колір). Викласти збиті білки на яблучну начинку. Зверху натерти заморожене тісто. Випікати при температурі 180 градусах 45-60 хв.
Приємного смакування!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар