Торт "Візерунок"

Мої домашні дуже люблять щось солодке до кави. При чому варіант магазинної випічки не розглядається узагалі. Доводиться імпровізувати. Сьогоднішній торт я пекла вперше і, на щастя, він мені вдався (ну, бо як могло бути інакше? :) ).


Отже рецепт. Тісто для торта має бути крухе. Отже це вже не складно - нічого вам не прилипатиме до дека. До слова, у мене форма розміром 24 на 24 см.

Тісто: 
150 грамів вершкового масла, 
100 грамів смальцю,
3 столові ложки жирної сметани, 
1 шклянка цукру (200 грамів), 
4 жовтки, 
1 маленька ложечка порошку до печива, 
борошна скільки забере тісто (у мене пішло 4 склянки) 

Також нам знадобиться пів кіля сиру - можна брати той, що продається у наших магазинах - іх жирністю більше 10%. Я використала домашній, більш жирний. 

Сирна маса: 
500 г сиру,
4 яйця, 
1 ложка вершкового масла,1
1 шклянка змеленого на пудру цукру,
50 грамів родзинок, 
50 грамів чорносливу (кураги, вишень),
цедра одного лимона або апельсина.

Ще нам знадобиться щось фруктове для начинки. Я вибрала вишні. Можна також використати варення з трускавок, смородинове, абрикосове, айвове...

Із вказаних складників замісити м'яке тісто, поділити на шість частин і поставити на 1 год. в холодильник.

Тісто розкачуємо (а найкраще рукам розправляти) тоненько на пергаментному папері і викладаємо у форму разом з папером. Таким способом розкачувати всі коржі. На перший корж викладаємо сирну масу і накриваємо другим коржем, защіпаємо краї. Проколюємо тісто виделкою. Ставимо в духовку і печемо 40 хв. до сухої палички.

Щоб тісто не стало закальцем, посипайте коржі кукурудзяним крохмалем або порошком какао!

Коли перший корж спікся, беремося до другого. У ту ж форму  викладаємо третій корж, висипаємо вишні і накриваємо четвертим коржем. Защипаємо краї, знову проколюємо виделкою і печемо випікаємо близько 15 хв при температурі 180 С.

На наступний п'ятий корж викладаємо варення (полуничне, смородинове - кому яке любиться) - зверху викладаємо шостий корж, защіпаємо довкола краї, колемо виделкою і печемо також 15 хв при тій же температурі.

Крем:
250 грамів вершкового масла кімнатної температури
1 шклянка цукру-пудри
1 чайна ложка ванільної есенції
1 столова ложка коньяку

Готуємо у міксері крем. І перемащуємо наші коржі. Тортові варто дати постояти годину-дві у прохолодному місці. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар