Отже рецепт. Тісто для торта має бути крухе. Отже це вже не складно - нічого вам не прилипатиме до дека. До слова, у мене форма розміром 24 на 24 см.
Тісто:
150 грамів вершкового масла,
100 грамів смальцю,
3 столові ложки жирної сметани,
1 шклянка цукру (200 грамів),
4 жовтки,
1 маленька ложечка порошку до печива,
борошна скільки забере тісто (у мене пішло 4 склянки)
Також нам знадобиться пів кіля сиру - можна брати той, що продається у наших магазинах - іх жирністю більше 10%. Я використала домашній, більш жирний.
Сирна маса:
500 г сиру,
4 яйця,
1 ложка вершкового масла,1
1 шклянка змеленого на пудру цукру,
50 грамів родзинок,
50 грамів чорносливу (кураги, вишень),
цедра одного лимона або апельсина.
Ще нам знадобиться щось фруктове для начинки. Я вибрала вишні. Можна також використати варення з трускавок, смородинове, абрикосове, айвове...
Із вказаних складників замісити м'яке тісто, поділити на шість частин і поставити на 1 год. в холодильник.
Тісто розкачуємо (а найкраще рукам розправляти) тоненько на пергаментному папері і викладаємо у форму разом з папером. Таким способом розкачувати всі коржі. На перший корж викладаємо сирну масу і накриваємо другим коржем, защіпаємо краї. Проколюємо тісто виделкою. Ставимо в духовку і печемо 40 хв. до сухої палички.
Щоб тісто не стало закальцем, посипайте коржі кукурудзяним крохмалем або порошком какао!
Коли перший корж спікся, беремося до другого. У ту ж форму викладаємо третій корж, висипаємо вишні і накриваємо четвертим коржем. Защипаємо краї, знову проколюємо виделкою і печемо випікаємо близько 15 хв при температурі 180 С.
На наступний п'ятий корж викладаємо варення (полуничне, смородинове - кому яке любиться) - зверху викладаємо шостий корж, защіпаємо довкола краї, колемо виделкою і печемо також 15 хв при тій же температурі.
Крем:
250 грамів вершкового масла кімнатної температури
1 шклянка цукру-пудри
1 чайна ложка ванільної есенції
1 столова ложка коньяку
Немає коментарів:
Дописати коментар