Домашній хліб набагато смачніший від того, який ми купуємо в магазині. Окрім того, хліб власної випічки ми можемо формувати на власний смак.
Сьогодні представляю вам найпростіший рецепт домашнього хліба, який можна взяти за основу, а згодом видозмінювати різними додатками.
Тісто:
450 грам пшеничного борошна вищого гатунку
350 грам води
1 чайну ложку солі
25 грам пресованих дріжджів
3 столові ложки оливкової олії
1 чайна ложка кмину.
Дріжджі розчиняємо у теплій воді із ложкою цукру, чекаємо поки підійдуть. Потім виливаємо їх до борошна, додаємо олію, сіль, кмин. Вимішуємо протягом 20-30 хв. аж поки тісто не почне відлипати від руки. Під час вимішування додаємо борошна, якщо тісто потребуватиме.
Після вимішування ставимо тісто у тепле місце на 10-12 годин, щоб добре викисло. Найкраще замішувати хліб на ніч. Вранці тісто ще раз вимішуємо, вкладаємо у форму, чекаємо поки підійде - збільшиться удвічі. У мене форма від кекса, ви можете випікати хліб у круглій формі.
Пекти при температурі 220 градусів до години часу. Оскільки кожна духовка пече індивідуально, то час приблизний. Після випікання дати вистигнути і можна вживати. Домашній хліб надзвичайно духмяний, не черствіє так швидко як той, який продають у магазині.
Ви також можете додавати до цього тіста насіння соняшника, вівсяні пластівці, подрібнені фісташки або інші горішки. Можна також замінити пшеничне борошно житнім або комбінувати різні борощна. Детальніше про це розповім у наступних рецептах.
Немає коментарів:
Дописати коментар