Пропоную вашій увазі легкі мафини із какао, шоколадом та з борошна із висівками. Ідеальний варіант на "швидкі гості". На все у вас піде менше години часу. Більше того, усі інгредієнти для мафинів завжди є у кожної господині.
Тісто:
220 грамів пшеничного борошна грубого помелу
60 грамів висівок
50 грамів какао
1 ложка соди
250 мл кефіру або скислого молока
3 яйця
150 мл соняшникової олії
3/4 шклянки цукру з тростини
100 грамів подрібненого на дрібну крихту гіркого шоколаду
1,5 ложки порошку для печива
До іншої миски влила кефір, додала яйця, олію і цукор. Збиваємо їх міксером на низькій швидкості або звичайною збивачкою.
З'єднала вміст обох мисок, обережно помішуючи виделкою. Коли тісто вже буде готове, додала шоколадну крихту. Вона надасть мафинам смаку. Тісто має бути консистенції густої сметани, але не занадто густим, бо мафини будуть забиті.
Форму для кексів виклала паперовими тарталетками. Кожну форму наповнила тістом. Пам'ятайте, що до країв тарталетки заповнювати не можна - мафини підростуть і вилізуть за їх межі. Вони, звичайно, спечуться і будуть такими ж смачними, але не естетичними. Тому тіста давайте так, щоб до верхнього краю залишався приблизно 1 см. Як у мене:
Пекти мафини треба близько 25 хв при температурі 180 градусів Цельсія. Після того, як мафини охолонуть, можете посипати їх цукром пудрою або споживати без неї. Мафини повинні вийти дуже легкі, тісто пухке, повітряне. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар