Напередодні другого святвечора розповім вам про те, як готувати пісний борщ з вушками на заквасці - одну із 12 страв святкового столу. Чому на заквасці? Бо тоді борщ отримує особливо насичений смак.
Буряковий квас треба готувати заздалегідь - за 1-2 тижні до свят-вечора. Три середнього розміру червоні буряки обібрати, помити, нарізати скибками, скласти у літровий слоїк і залити холодною водою.Додати скибку висушеного житнього хліба, два лаврові листочки, 3-4 зубчики часнику.Посудину зав'язати марлею і поставити у тепле місце, щоб буряки заквасилися. Смак квасу приємний, кисло-солодкий. Квашені буряки не використовуються у приготуванні борщу!
На 2,5-літровий рондель борщу треба: 2-3 великі картоплини, 2-3 буряки середнього розміру відварити, порізати соломкою або натерти на тертці. Білі сушені гриби (100 грамів) замочити у холодній воді на годину-дві. Відварити для борщу і вушок і поділити навпіл.
На пательні зробити засмажку на олії з однієї морквини,одного кореня петрушки (потерти на тертці) і однієї цибулі. До грибної юшки долити води, додати порізаний буряк, засмажку з моркви, петрушки і цибулі, відварені грибочки(6-8 штук).Решту грибів використати для вушок.
Можна покласти ще одну цибулину у лушпинні. Варити на слабкому вогні, до готовності овочів, Потім долити бурякового квасу і ще проварити 5 хвилин. Важливо не перекип'яти борщ, бо втратить колір. Додати спеції: перець духм'яний горошок, перець чорний, сіль. цукор до смаку, лавровий лист, три зубки часнику. Борщ має бути насиченого кольору і аромату.
Вушка з грибами: 50 грам сушених грибів замочити у холодній воді на 1-2 год., відварити . Охолодити, дрібно посікти (або на млинку змолоти), додати пасеровану на олії цибулю, сіль, перець Фарш має бути густим.
Тісто для вушок: 300 грам борошна, 200 мл теплої води, 3 ложки олії, сіль. Замісити тісто, загорнути в плівку і відставити відпочити на годину. Розкачати тонке тісто завтовшки 1-2 мм, нарізати на квадратики по 4 см, класти начинку і скласти трикутничком, щільно з'єднати кути, зробивши "вушко". Відварити окремо в підсоленій воді. Покласти в тарілку з борщем.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар