Був у мене зайвий сир, який ніде було діти, а банальні сирники робити не хотілось. То вирішила зробити пляцок, знайомий ще з дитячих років. Сирник на крухому шоколадному тісті. Дуже простий і швидкий у приготування. І, звичайно ж, смачний.
Інгридієнти для тіста:
3,5 шклянки пшеничного борошна;
3/4 пачки масла;
4 яєчні жовтки;
0,5 шклянки цукру;
4 ст. ложки какао;
1 пакетик ванільного цукру;
1 пакетик порошку до печива.
Інгридієнти для сирної маси:
1 кг нежирного сиру;
0,5 шклянки цукру;
2 пакетики ванільного пудинга;
1/2 пачки масла;
4 яєчні білки
1 пакетик ванільного цукру.
Приготування тіста:
У велику миску висипаєте борошно, додаєте какао, порошок для печива, ваніль, вимішуєте все. Додаєте порізане на кубики масло кімнатної температури і замішуєте тісто. Тісто треба місити доти, доки воно не стане тугим, пластичним, наче пластилін, не буде розсипатись і кришитись під натиском рук. У мене це зайняло добрі 45 хв, якщо не більше. Якщо тісто не замішується і далі кришиться в руках, додайте ложку сметани.
Після замісу відділіть від тіста десь 1/3 (можна менше) і помістіть у морозилку.
Приготування маси:
До сиру додайте цукор, ванільний цукор, пудинг. Далі масу треба ретельно перетерти - я це робила блендером, можете те ж саме зробити у електром'ясорубці, перекрутивши сир крізь дрібне ситечко.
Збийте білки на штивну піну. А масло розтопіть. Додайте масло у сирну масу, вимішайте. Потім додайте збиті білки і знову вимішайте, але цього разу обережно. Пам'ятайте одну із заповідей кулінара: легке завжди додавайти у важке.
Тим часом візьміть форму для випікання. У мене квадратова форма, розміром 24 на 24 см. Застеліть її пергаментом. Розкатайте тісто і вкладіть у форму. Бажано так розкатати, щоб у вас залишились бортики.
Масу вилийте у форму. Чому я кажу "вилийте"? Бо в ідеалі маса мала б бути трохи плинною.
Дістаньте з морозилки другий шматок тіста і на грубій терці зітріть його. Цими крихтами засипте зверху сирну масу.
Сирник печіть упродовж години при температурі 170 градусів Цельсія. Цей час може бути довшим або коротшим на хвилин 10, все залежить від вашої духовки.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар